A ZUMBA Kolumbiából származó KÖNNYEN ELSAJÁTÍTHATÓ latin ritmusokra épülő tánc, mely fitness program is egyben. Aerobic és különböző táncok lépéseiből tevődnek össze a mozdulatok. A zumba szó a zumbear igéből kolumbiai szlengből ered. Azt jelenti „ gyorsan mozogni, és szórakozni”. Atyja Beto Perez aerobik és latintánc oktató aki a salsa, merengue és cumbia slágerekre építve könnyed figurákkal megspékelve forradalmasította a fitnesst!:)

Ez a program NEKED LETT KITALÁLVA!

A Zumba Fitness program a könnyen lekövethető és egyszerű mozdulatokat összekapcsolja a vérpezsdítő latin táncritmusokkal. NEM KELL koreográfiákat előre betanulnod és izgulnod, hogy, sikerült-e megjegyezned. Az oktató mozdulatait kell követned és az sem probléma, ha elvéted a lépést. A lényeg ÉLVEZD A MOZGÁST! Az eddigi monoton nehézkes unalmas edzésformát most felváltja ez a VIDÁM és fanatikusokat szülő Zumba fitness.

A mozgás endorfin hormonokat szabadít fel a szervezetben. A Zumba óra után nem csak a boldogság hormonokat kapja a szervezeted megérdemelten, hanem megtanulod a bachata, merengue, cumbia, cha-cha-cha, hastánc, reggaeton, salsa, stb. alaplépéseit.

Felfrissíti az agyad, a tested és újjászületsz!!!:)

Ehhez a programhoz még olyan emberek is ragaszkodni fognak akik eddigi életük során még sosem sportoltak. Olyan emberek is akik rendszeresen akár napi szinten űznek valamilyen sporttevékenységet hiszen KIKAPCSOLÓDÁST, FELTÖLTŐDÉST, pozitív életszemléletet, a valahová való tartozás érzését és rengeteg pozitív élettani hatást jelent.

Aki kipróbálja a Zumbát nem az óra végét várja, sokkal inkább a következő óra kezdetét.
A program hatékonysága figyelemreméltó, hiszen egy órás tréning alatt kb. 600 kalória égethető el. A Zumbások 3 legyet ütnek egy csapásra. Nagy számban olvasztják a zsírsejteket, az interval jelleg miatt edződik az ÁLLÓKÉPESSÉG, a fifikásan becsempészett „föl sem ismerhető” ERŐSÍTŐ gyakorlatok pedig tónust adnak az izomzatnak és feszessé formálják a domborulatokat. Legfontosabb pszichikai hatása pedig a nagy adag POZITÍV ÉLETENERGIA!!!:)

KELL-E ELŐKÉPZETTSÉG?
NEM! Semmilyen előképzés nem szükséges. Ha két bal lábas vagy nincs ritmusérzéked és soha nem táncoltál akkor is itt a helyed. Itt téveszthetsz, félre léphetsz: egy a lényeg, hogy érezd jól magad!!!:)

MIT KELL HOZNI AZ ÓRÁRA??
Víz, víz és víz! Törölköző és ne feledkezz meg a barátaidról se 🙂